2012-04-24

Manga Review: Time Stranger Kyoko

 
Her ses de 3 volumes af Time Strange Kyoko forfra og når de står på hylden ;D

Titel: Time Stranger Kyoko
Mangaka: Arina Tanemura
Nogle andre serier fra Mangaka'en: Full Moon, Sakura Hime, I.O.N, Mistress Fortune, The Gentlemen's Alliance, Short-Tempered Melancholic
Årstal: 2000
Genre: Shoujo, Romance, Fantasy, Adventure
Volumes: 1-3 (Findes på engelsk i DK)
Anime: Nej

Handling: Jorden er blevet et stort samlet land i det 30. århundred kaldet Earth Nation og bliver styret af et kongerige, hvis prinsesse hedder Kyoko. Kyoko lever blandt det normale folk, og nægter at afslører sin identitet. Det vil sige, at hele Earth Nation aldrig har set Kyoko i de 16 år, hun har levet. Kyoko ønsker nemlig ikke at være anderledes fra alle andre, og derfor vil hun ikke overtage tronen!
Men kongen vil kun lade Kyoko leve, som hun ønsker, hvis hun kan genoplive sin tvillingesøster Ui. For så kan hun give hende ansvaret for Jorden, og selv være fri for at overtage tronen. Ui har været fanget i tids guden Chronos' "tid" siden hendes fødsel. For at genoplive Ui, må Kyoko finde 12 "hellige" sten og 12 "Telepaths" for at få uret i hendes søsters tid til at bevæge sig.
Det viser sig, at Kyoko er den første Telepath, da hun har den hellige sten fra Jorden, som ændrer sig til en stav (Time Scorpion Cane, hvilket Kyoko mener er for langt og har givet den kælenavnet Cane-chon) med kraften "timespace", derfor er Kyoko en Time Stranger og kan stoppe tiden!
Nu mangler Kyoko bare at finde 11 andre hellige sten og Telepaths, for endelig at vække Ui, men først må hun også finde ud af, hvordan hun kan bruge sine egne krafter til at hjælpe andre. Og jo flere Telepaths Kyoko finder, jo mere mystisk bliver kongen?!

Personlig mening: Åh, jeg kan rigtig godt lide den. Nu skal det så også siges, at jeg er lidt af en Arina Tanemura fan, så det undrer mig ikke, at jeg kan lide den ^^'
Tja, nu siger jeg ikke, at jeg synes den kun er god, fordi Arina har skrevet den, der er skam mange grunde til det.
For det første er hendes stil altid skøn at se - tiltrods for, at nogen figurer godt kan ligne hinanden ansigtsmæssigt - for hendes sans inde for detaljer gør virkelig tegningerne mere "farverige", "sparkle-sparkle" og flotte. Hun er en rigtig god Shoujo tegner!
For det andet er historien virkelig overraskende, og jeg havde slet ikke set den drejning det tog komme. Der var mange uforventede ting i bare de 3 volumes - det var rigtig dejligt at læse, og Kyoko kunne også forekomme ret vittig i mange af tilfældende. Det var en god blanding imellem seriøsitet og morskab. Man kunne ikke rigtig forvente, hvor det hele ville fører hen.
Det der ærgrede mig mest ved denne manga var, at den kun varede i de 3 volumes. Plottet var utrolig godt, og jeg ville med glæde have læst 7 volumes som i hendes Full Moon serie. Der var rigtig mange af Telepaths'ene, man ikke rigtig "mødte" som læser - de briefede ret hurtigt over dem. Man fik praktisk talt kun hørt deres navne, og man kunne alligevel ikke huske dem, for de efterlod ikke et særlig stort indtryk. Selvfølgelig virker det også, at Kyoko og de 4-5 personer der var hende nærmest blev fokuset, men ville nu gerne have haft historien for mange af de andre Telepaths. Og et problem Kyoko skulle løse, ligesom hos nogen af de andre Telepaths.
Alt i alt er det en sød manga, og den kan helt klart anbefales til folk, der godt kan lide korte og søde volumes med en vandfast historie, overraskelser og bare Arina Tanemura ;D

Ingen kommentarer:

Send en kommentar